Erketypiske filmer og tv-serier fra Oslo

Oslo 31. august

Dette er kanskje den mest ikoniske Oslo-filmen av de alle, da filmen viser frem Oslo i perfekt sommerlys. Denne filmen skaper en følelse av nostalgia for alle som bor, eller har bodd, i Oslo. Scenen i Frognerbadet er spesielt ikonisk.

Døden på Oslo S

Er det noe mer Oslo-isk enn Oslo S? Denne filmen fra 1990 viser Oslo S fra en ny side, og er en av de mest klassiske ungdoms-filmene fra Norge noen gang. Kan man se på det som en forgjenger til Skam?

Frida med hjertet i hånden

Året etter Døden på Oslo S, i 1991, kom suksessfilmen Frida med hjertet i hånden. Både gutter og jenter over hele landet falt for sjarmtrollet Frida, selv om livet ikke alltid var like lett for henne. Filmen er fortsatt en klassiker den dag i dag.

Hotell Cæsar

Hotell Cæsar ble spilt inn i Ibsen-kvartalet i Oslo, og tar for seg den fiktive Anker Hansen-familien. Her er det intriger etter intriger, og spenningen er til å ta og føle på. Dette er det nærmeste Norge har vært sin egen såpeopera, og det er mange som er triste når den nå skal ende.

Skam

Skam er kanskje det største som har skjedd norsk TV-produksjon noen gang, og har ikke bare slått an her hjemme. Ungdoms-serien har også en enorm seerskare verden over. Skam har vært med på å revolusjonere hvordan TV fungerer, da serien aktivt har brukt sosiale medier som en viktig del av plottet. Det kommer faktisk også flere utenlandske turister til Oslo for å følge i Skam sine fotspor, akkurat som mange drar til New York for å gå i fotsporene til Carrie Bradshaw eller Friends-gjengen. Det blir spennende å se hvordan Skam står seg gjennom historien, men akkurat er den et glansbilde av Oslo og Norge den dag i dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *