Fine konsertscener i Oslo

Her finner du en oversikt over noen av de beste stedene for å se live musikk i hovedstaden. Oslo har mange gode musikkscener, og dette er virkelig kremen av kremen. De virkelige store arenaene, som for eksempel Telenor Arena, Valle Hovin og Spektrum er utelatt, fordi de aller fleste har kjennskap til dem fra før.

Rockefelller

Rockefeller er indie-scene nummer 1 i Oslo, og de fleste som er glade i musikk er gjerne innom her minst én gang i året. Både mindre og større band spiller på Rockefeller, og det er et mål for mange norske artister og få spille på scenen her.

John Dee

På John Dee kan du se “up- and coming” band før de blir store, og dette er derfor et populært valg for musikkinteresserte som liker å være først ute med det nye.

Sentrum Scene

På Sentrum Scene spiller mellom-store norske og utenlandske band, tenk Kings of Convenience, Feist og The National. Du kan velge mellom stå- og sitteplasser, men bør uansett alltid være tidlig ute for å få en god plass.

Parkteateret

Parkteatret er litt som John Dee, i og med at det er de litt mindre bandene som spiller her. Men det er alltid band som har fått gode kritikker, slik at du kan føle deg trygg på at billettprisen er verdt det. Parkteatret arrangerer også ofte spesialkonserter for ungdom under 18, slik at også de kan få med seg kule band.

Rådhusplassen

Det arrangeres ofte store konserter på Rådhusplassen, det kan være VG-lista topp 20 eller Mela-festivalen. Her er det god stemning og stort trøkk.

Frognerparken

Frognerparken brukes til å arrangere to av Oslos største musikkfestivaler: Norwegian Wood og Piknik i Parken. Og kan du tenke deg et noe vakrere sted for en sommerfestival med god musikk? Dette er virkelig en perle i festival-Norge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *