Hvilke kino bør man besøke i Oslo?

Det er en flust av kinoer der ute, men dessverre er ikke alle like bra. Så hvilken kino burde man velge? Det kommer mye an på hva slags type filmer man liker, da noen kinoer – som for eksempel Ringen Kino – som regel kun viser de største blockbuster-filmene, mens andre mindre kinoer har fokus på Arthaus- og andre alternative filmer. Her er en oversikt over de beste kinoene i sjanger nummer to.

Cinemateket

640px-CinemateketCinemateket er den virkelige perlen i kino-Oslo, og her får man ikke kun det beste av nye filmer fra hele verden, man får også klassiske godbiter som har gjort seg fortjent til et moderne publikum. Mange kommer til Cinemateket for å se filmer som ikke settes opp på ordinære kinoprogram, eller for å se en gammel favoritt som fortsatt er best på kinolerretet. Dette er virkelig stedet for de som elsker film.

Viktoria Kino

Du kjenner kanskje også Viktoria Kino som Vika Kino, da det kun er få år siden denne kinoen byttet navn. Men her vises man enda flere kvalitetsfilmer enn før, og man kan også ofte få med seg premierer her. For mange vil det også være en fordel at Viktoria Kino tilbyr vin, noe som betyr at dette er den perfekte kinoen for en date. Men man får selvsagt også popkorn, smågodt og brus om man heller har lyst det.

Gimle

Dette er den mest ærverdige kinoen i Oslo, og er fredet av Byantikvaren – og det av god grunn, ingen kino i Oslo oaser like mye av gammel storhet enn Gimle. Her vises kvalitetsfilmer som ofte ikke får plass på programmet andre stedet. Men man viser også storfilmer slik som for eksempel La La Land. Og akkurat som på Viktoria Kino, serverer de vin på Gimle – noe som gjør det til en favoritt for mange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *