Kulturarrangementer som er gratis

Alle som er glade i kultur og gode kulturopplevelser vet at det kan være dyrt i lengden. Teater, kino, konserter, festivaler, museum-inngang – ingen av disse tingene kan akkurat kalles billige. Heldigvis legges det noen ganger til rette for gratis kulturarrangementer, dette gjøres med et ønske om å gjøre kultur mer tilgjengelig for hele befolkningen – også dem som ikke er så opptatt av kultur i utgangspunktet. Men dette er tilbud alle kan glede seg over!

Musikkfest Oslo

1024px-Solo_Diarra_Band_Torshovparken_Musikkfest_OsloTradisjonen tro arrangeres det hundrevis av konserter over hele Oslo den første lørdagen i juni. Arrangementet har byttet navn til Musikkfest Oslo, men mange holder seg likevel til det gamle navnet Musikkens Dag. Uansett navn, er dette en dag fylt med godt humør, god musikk og enda bedre stemning. Musikkfest Oslo har blitt en tradisjon som kick-starter sommeren, og du bør absolutt forsøke å få med deg minst en artist på denne dagen.

Vernissager

Vernissager er ikke ett kulturarrangementer per se, men en rekke av kunståpninger som byr på kul kunst, attraktive mennesker, god stemning og gratis drikke. Vernissager er det perfekte arrangementet for de som ønsker å se og og bli sett. Spesielt torsdager er en populær dag for galleriåpninger, så sjekk gjerne kulturkalenderen for hva som skjer i akkurat den byen du bor i.

Turist i egen by

Turist i egen by er et konsept som skjer hvert år, gjerne i april måned. På denne dagen åpner gallerier og museum sine dører for byens befolkning, helt uten at det koster en krone. Her kan man virkelig få med seg mange godbiter på én og samme dag, men man bør være obs på at det er mange mennesker som ønsker å få med seg kunst, og det kan ofte være køer på de mest populære plassene. Men med tanke på alle pengene man sparer er det absolutt verdt det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *