Musikkfestivaler i Oslo

Oslo er ikke bare Norges hovedstad, det er også Norges musikkhovedstad. Dette er faktisk en av de byene i hele Europa som arrangerer flest konserter i løpet av et år, og alle sjangere er representert. Men enda mer stas enn konsertene, er festivalene. Her får du en oversikt over Oslos aller beste musikkfestivaler.

Øyafestivalen

1024px-Djerv_ØyafestivalenDette er den mest kjente musikkfestivalen i Oslo, og med god grunn. Øyafestivalen tiltrekker seg de beste artistene fra Norge og verden, og ganske mange lokale band har fått sitt store gjennombrudd her. Festivalpassene selges ut i rekordfart, så her bør man være tidlig ute hvis man ønsker å få med seg alle bandene som spiller i festivalområdet på Tøyen.

Piknik i Parken

Dette er Oslos nyeste festival, men la deg ikke lure: det er kanskje også den beste. På Piknik i Parken er nemlig stemningen helt på topp, det serveres økologisk mat og alle gleder seg til sommerferien som venter uken etterpå.

Norwegian Wood

Norwegian Wood er en god gammel traver i festival-Oslo, og etter et par trøblete år er festivalen nå tilbake med et program kun bestående av norske artister. Det er bare å glede seg!

Melafestivalen

Melafestivalen gjør Oslo til et mer fargerikt sted, dette er nemlig festivalen for verdensmusikk. Her kan man se noen av de beste artistene fra hele verden, og man burde gjerne gjøre litt research på forhånd siden man kanskje ikke har hørt om de største artistene tidligere.

VG-lista topp 20 på Rådhusplassen

Dette er ikke en festival per se, men hvis man tar stemningen med i betraktning, må dette sies å være en opplevelse på høyde med de beste festivalene hovedstaden har å by på. Og når de andre festivalene i all hovedsak retter seg inn mot et mer voksent publikum, snakker VG-lista topp 20 til ungdommen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *