Norske kulturmagasiner

Det er en ny vår for norske kulturmagasiner for øyeblikket, noe som er gode nyheter for alle som er glade i kultur og magasiner. Her kommer en liten oversikt over de aller beste:

A New Type of Imprint

Dette kulturmagasinet gis ut av reklamebyrået ANTI, og har virkelig vært med på å sette norske magasiner på kartet. Magasinet utgis på engelsk, og byr på gode artikler og enda finere bilder. Man burde også merke seg designet på dette magasinet, det har nemlig vunnet flere priser.

BRYGG

Dette er også et norsk magasin verdt og merke seg, det gis ut på engelsk og tar for seg kaffekultur i uvante former. Her finner man fantastiske bilder, minimalistisk design, gode samtaler med kule kreative folk – og ikke minst: kaffe. Ja, for dette er et kaffemagasin og ikke et ølmagasin, for den som eventuelt skulle tro det.

Vagant

Dette er kanskje kulturmagasinet over alle, og definitivt det alle i kultureliten leser. Mens flere av de andre magasinene på denne listen er av den alternative sorten, har Vagant funnet veien inn i de gjeveste kulturkretser for lenge siden. Det tar derimot ikke noe vekk fra dette ekstremt forseggjorte magasinet, som tross mange års levetid, fortsatt er med på sette dagsorden.

Fanfare

Fanfare er et lite litterært tidsskrift, eller magasin om du vil, som har vunnet flere priser – inkludert årets tidsskrift. Dette er en stor bragd, men prisen var velfortjent – for Fanfare er noe av det beste Norge har å by på hva tidsskrift gjelder. Magasinet gis også ut på norsk, noe som for mange vil være en stor bonus.

D2

D2 er et glossy kulturmagasin som kommer sammen med Dagens Næringsliv hver fredag. I D2 kan man lese om de siste trender innenfor kultur, kunst, mat, design og reise. Med andre ord: det perfekte magasinet for den som liker å holde seg oppdatert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *