Området rundt blå

Området rundt Blå ved Akerselva i Oslo har blitt en kulturinstitusjon du ikke har lyst til å gå glipp av. Her bugner det over av unge mennesker, god stemning og kulturliv. Området er kjent for konserter, utstillinger og markeder – her skjer det virkelig noe hver eneste dag i uka.

Blå

Blå er selvsagt stjernen i showet, og byr på kule konserter og enda kulere klubbkvelder. Her kan man virkelig danse til langt på natt. Men Blå er også kjent for sitt folkekjære husband Frank Znort Trio, og dette bandet har spilt her hver søndag i over 10 år. På sommeren kjører de et sett ute på ettermiddagen, før de fortsetter inne som vanlig når kvelden kommer.

Søndagsmarkedet på Blå

På søndager arrangeres det et marked på Blå, her kan du finne vintageskatter, håndverk fra lokale kunstnere og god mat fra food trucks. Man burde virkelig ta turen innom hvis man er i Oslo en søndag.

Graffiti

Området rundt Blå er også godt kjent for sine mange veggmalerier, eller graffiti om du vil, og disse er blant de mest Instagram-vennlige områdene i byen. Lokale kunstnere står for graffitien, og er absolutt verdt enn tid. For hvem vet, kanskje ser man vår neste kunsternstjerne på veggene her?!

Ingensteds

Ingensteds er et kulturlokale som kan leies ut til konserter, samtaler, kunstutstillinger med mer. Her får man med andre ord yrende kulturliv et i et minimalistisk innredet lokale. Dette må sies å være en hipster-favoritt. Ingensteds deler også byens fineste terrasse med Bortenfor.

Bortenfor

Bortenfor finner du bortenfor Ingensteds, derav navnet. Man kommer hit for den fantastiske uteserveringen langs Akerselven, men man blir for de fantastiske Cocktailene. De er blant de aller beste i byen. Men menyen består også av digg naturvin, og et godt utvalg av lokale og internasjonale øl-sorter. Her er med andre ord noe for alle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *