Vinkultur i hovedstaden

Vinkulturen i hovedstaden beveger seg i økende grad i retning av naturvin. Hva er dette lurer du kanskje på? Er ikke all vin naturlig? Svaret er nei. Men økologiske viner inneholder druer som ikke har blitt sprayet på rankene, tar naturvin det ett skritt lenger: her er tilsettes det ikke noe på tønnene under fermenteringsprosessen heller. Kun de aller minste mengder med sulfitt er lov, men mange velger også ikke å bruke sulfitt i det hele tatt. Så hvor kan man drikke denne trendvinen i Oslo? Her er en kort oversikt over de fire beste stedene:

Territoriet

Territoriet serverer like mye konvensjonell vin som naturvin, og du finner ikke de mest ekstreme variantene her. Men det er en fantastisk vakker bar som er en god inngang til naturvin hvis man ikke har drukket det før.

Bar Lardo

Mens Territoriet er for nybegynneren, er Bar Lardo for den som har drukket noen glass naturvin før. Her finner man nemlig noen av de skikkelig funky vinene, eller hipster juice som det ofte også kalles. Men du bør absolutt ikke være redd, den hyggelige betjeningen guider deg gjerne på vei.

Smalhans

Mens eksemplene ovenfor har vært vinbarer, er Smalhans en restaurant med et stort og flott vinkart bestående av naturvin. Eller nakenvin som man kaller det her, som også vin uten tilsetningsstoffer noen ganger kalles. Spør gjerne vinkelneren om tips, slik at vinen passer til maten du skal spise.

Brutus

Brutus finner du på Tøyen, og dette er både en vinbar og en restaurant. Eller en vinbar som serverer småretter om du vil. Vinen her er naturlig, og de har en stor kjeller som har noe for de fleste ganer. Det er bare å spørre om hjelp hvis man trenger hjelp til å velge riktig, eller ikke har så mye erfaring med naturvin fra før.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *